MTB Parcours Schoorl

Het Schoorlse MTB Parcours is een van de mooiste MTB parcoursen van Nederland. Een combinatie van uitdaging, ligging, omgeving, afwisseling en goede bereikbaarheid maakt dat we Schoorl ieder jaar weer terugzien in de top 3 van de verschillende favoriete MTB lijsten. Het huidige MTB parcours ligt er al ongeveer 15 jaar en zal binnenkort worden aangepast en uitgebreid.

Single Track
Van de 13,8 km is er ongeveer 12,5 km “single track”, net breed genoeg voor een MTB-er. Het parcours kan alleen rechtsom gereden worden (tegen de klok in!).

Start en opstappunten
Het “echte” startpunt van het MTB parcours bevindt zich bij “het witte huis” aan de postweg in Schoorl vlakbij de manege. Bij dit startpunt staat een luxe informatie bord waar u nieuws kunt lezen omtrent het MTB parcours en de omgeving. Bij dit startpunt bevindt zich natuurlijk ook het finish punt van de ronde. Het start/finish gebied wordt ook wel eens omschreven als “bij de kuil”.
Verder wordt er heel veel gebruik gemaakt van het opstappunt in Bergen (Duinvermaak / Skibaan) en het opstappunt bij de Julianalaan / Berenkuil Schoorl.

Aangegeven route / Signalering
Eenmaal de start gevonden en de single track ingeslagen is het bijna onmogelijk om te verdwalen. De route staat aangegeven met paaltjes waar een blauw pijltje opstaat. Ook staan er voor de veiligheid en bereikbaarheid paaltjes langs de route met nummers. Deze nummers staan er zodat u zich kunt oriënteren en bij ongelukken door kunt geven waar u zich bevindt. De paaltjes van de route beginnen hier met nummer 1 en lopen door tot en met nummer 50.

MTB Verhuur Schoorl
Onze winkel ligt in het centrum van Schoorl op ongeveer 200 meter van het bekende klimduin (Schoorl Centrum). Onze MTB-ers maken uitsluitend gebruik van 2 opstappunten van het parcours t.w. “officiële startpunt aan de Postweg en “startpunt Julianalaan”. Het startpunt aan de Postweg ligt  op 1,8 km fietsen. Het startpunt bij de Julianalaan is 3,4 km fietsen en wordt  aangeraden. Het parcours begint daar iets vriendelijker en de 3,4 km fietsen ernaartoe kan gezien worden als een goede warming-up.