Blog

Knopen doorhakken.

Januari nadert met rasse schreden. Onze agenda’s staan vol met afspraken, afspraken voor de nieuwe winkel. Nu is het echt tijd om definitief knopen door te hakken, maar dat is toch makkelijker gezegd dan gedaan.

De nieuwe huurfietsen? Welk merk en welk type gaan we inzetten? Wij zijn erg tevreden over de huidige fietsen, maar liever willen we nog een stapje hoger. Een fiets die zowel voor u als gast als voor ons goed voelt. Er zit dus maar één ding op: samen op de fiets het bos in om juist wel door de bomen het bos te zien. Naast de “standaard” huurfiets gaan we ook voor de liefhebbers fietsen uit een nog hoger segment inzetten. Altijd al een keer op een fully willen rijden? Of misschien eentje met ondersteuning? Ook dat willen wij u graag bieden. Maar ook hier weer dezelfde vraag: welke modellen voldoen aan onze eisen?

Na het fietsen is er niets leukers dan even napraten onder het genot van een lekkere kop koffie of thee (liefst met een punt appeltaart). Diverse leveranciers komen er langs en doen hun verhaal. Met welke leverancier hebben wij een click, welke koffie vinden wij het lekkerste en welk apparaat voldoet aan onze wensen? Een hele, ook weer leuke, zoektocht. Gelukkig krijgen wij ook bij deze testfase veel feedback van onze medewerkers in Zijdewind. 

Wat leuk hoe het hele team meedenkt en meeleeft. Hele enthousiaste reacties, soms een kritische noot. Dat houd ons scherp en alert. Wat een topteam hebben wij! Met het hele team gaan we dit avontuur aan. Deze vakmensen gaat u volgend jaar ook zeker in Schoorl ontmoeten, in de winkel of tijdens een evenement.

Wij gaan nog een paar weken wikken en wegen. De eerste knopen zijn doorgehakt. JurStijl heeft een mooi logo en huisstijl voor ons ontworpen. Een nieuwe website is in de maak. Maar die appeltaart? Daar moeten we nog maar wat extra adresjes voor af om goed te kunnen proeven. U wilt toch zeker straks ook de lekkerste bij uw koffie?

Ambro & Saskia

Een nieuwe MTB Verhuur

Misschien is het u al bekend, misschien nog niet. Maar in 2019 is de MTB Verhuur Schoorl van eigenaar veranderd. Ambro en Saskia van Straten hebben de verhuur van Jascha de Goede overgenomen. Ambro kent u wellicht al van eerdere testdagen en andere evenementen in Schoorl. Hij is de eigenaar van Kolkman Zijdewind, een fietsenzaak gespecialiseerd in racefietsen en mountainbikes. Saskia werkte tot nu toe meer achter de schermen, maar die heeft u misschien al als gastvrouw ontmoet in Schoorl. Nieuwe eigenaren, een nieuwe MTB Verhuur, hoe is dat zo gekomen?

Tijdens onze wintersportvakantie in maart belde Jascha met de vraag of wij de MTB Verhuur van hem willen overnemen. Daar hoeven we niet over na te denken. Een super locatie met volop kansen en mogelijkheden. Natuurlijk willen we dat!
Per wanneer? 1 januari 2020? Nee, Jascha wil stoppen per 1 april 2019. Eh, dat gaat helemaal niet. Dat is al over drie weken en het drukke seizoen in Zijdewind staat voor de deur. Wij hebben helemaal geen tijd dit nu op te pakken, maar we gaan het toch doen!

Zo begint ons MTB Verhuur avontuur. Geen tijd om na te denken, we springen gewoon in de rijdende trein. Jascha heeft een leuke trouwe klantenkring opgebouwd en staat bekend om zijn gastvrijheid. De klanten weten ons te vinden en we gaan zo door waar hij gestopt is. Eigenlijk een hele mooie manier om zo te beginnen. We luisteren goed naar de feedback van alle klanten en maken ondertussen plannen voor het komende jaar.

Vanaf het begin is het duidelijk dat wij per 1 januari 2020 het hele pand tot onze beschikking krijgen. Brainstormen, plannen uitwerken, moodboards maken, overleggen met leveranciers en onze nieuwe verhuurder. Een hele leuke fase, waarin een nieuw concept langzaam geboren wordt. Ondertussen komen de eerste kleine veranderingen. De website krijgt een kleine facelift en we investeren in nieuwe fietsen. Veranderingen die de klanten direct opvalt en waarderen.

En dan is het ineens half oktober. Het nieuwe jaar komt in zicht en onze plannen worden steeds concreter. Ons nieuwe concept? Dat blijft nog een verrassing, maar een klein tipje van de sluier lichten we graag op.

Een deel van onze plannen is dat we de MTB Verhuur naar een nog hoger niveau gaan tillen. Nog betere fietsen, de kleedkamers en de koffiehoek komen terug. En verder? Tja, blijf onze site en social media in de gaten houden. Het wordt nog leuker!

Ambro en Saskia